Cand e necesar sa inlocuiesti softul de contabilitate?

Mediul de afaceri actual este unul extrem de dinamic si competitional. Pentru o companie care actioneaza in acest mediu, capata o importanta din ce in ce mai importanta elemente precum accesul la informatii,  viteza de transmiterea a acestora, rapiditatea luarii deciziilor, mobilitatea, flexibilitatea. In conditiile in care tehnologia informatiei a evoluat extrem de rapid in ultimul deceniu, decizia de schimbare a softului de contabilitate este una importanta si poate avea un impact pozitiv major asupra afacerii. Am identificat urmatoarele situatii in care se impune luarea deciziei de inlocuire a softului de contabilitate utilizat:

  • Folosesti mai multe aplicatii software neintegrate pentru afacerea ta. In aceasta situatie, exista un risc ridicat de aparitie a erorilor si a unor costuri suplimentare. Afacerea functioneaza cu un nivel scazut de competitivitate.
  • NU detii controlul asupra informatiilor introduse si furnizate in/din aplicatie, nu ai acces la informatii direct din aplicatie. Consecinta este ca informatiile sunt primite cu intarziere, exista riscul de luare a unor decizii eronate, controlul asupra activitatilor afacerii este scazut, aplicatia de contabilitate nu este parte integranta a afacerii tale.
  • Aplicatia de contabilitate folosita este depasita, nu a fost adaptata, imbunatatita, odata cu dezvoltarea afacerii tale. Spre deosebire de perioada de inceput a afacerii, aplicatia de contabilitate raspunde nevoilor actuale prin alocarea suplimentara a unor resurse umane, de timp sau financiare, in consecinta se impune implementarea unei noi aplicatii care sa sustina eficient afacerea.
  • Intentionezi sa folosesti pentru cresterea afacerii tale tehnologie de ultima generatie (smartphone, tableta). Daca o aplicatie moderna de cloud accounting permite cu usurinta integrarea cu tethnologia de ultima generatie, cu aplicatiile clasice de contabilitate se mentine o anumita dependenta de anumite solutii software si echipamente depasite, ceea ce limiteaza potentialul de crestere al afacerii.
  • Intentionezi sa te dezvolti in mai multe zone geografice sau sa te extinzi in alte domenii de activitate. In aceasta situatie, gestionarea unei aplicatii de contabilitate pe serverele companiei, ar putea necesita investitii mari in echipamente si implicit costuri suplimentare de mentenanta. In schimb, alegerea unei solutii de cloud accounting, prin flexibilitate si scalabilitate, ofera avantaje evidente.
  • Schimbarea echipei de management. Deseori, managerii noi care vin in companii doresc sa implementeze aplicatii mai bine integrate, capabile sa furnizeze rapid informatii corecte, cu un cost mai scazut, iar aplicatiile de cloud accounting ofera din plin aceste avantaje.

expertAccounts