De ce sa alegi Cloud Accounting?

Daca ati luat decizia schimbarii softului de contabilitate, aveti posibilitate de a alege intre o aplicatie care ruleaza local pe serverele companiei si o aplicatie care utilizeaza tehnologia cloud.
Aplicatiile clasice de contabilitate sunt instalate local pe echipamentele hardware pe care le detineti. De regula, pentru a utiliza aceste aplicatii, se impune achizitionarea licentei; de asemenea trebuie asigurata mentananta (instalare upgrade-uri, depanare incidente, back-up, etc) fie de catre angajati proprii, fie de catre furnizor (nu intotdeauna gratis), trebuie asigurate echipamentele hardware (servere, echipamente auxiliare); uneori este necesara achizionarea unor licente pentru alte aplicatii complementare.
Treptat aplicatiile cloud castiga teren in defavoarea aplicatiilor care ruleaza pe servere proprii. Avantajele tehnologiei cloud sunt numeroase si nu pot fi trecute cu vederea, mai ales de catre companiile mici si mijlocii: Tehnologia cloud necesita investitii minime in echipamente hardware, mentenanta este asigurata de furnizor, fara costuri suplimentare. Ca regula, costurile implicate de utilizarea aplicatiilor cloud sunt mai mici decat cele ale aplicatiilor care ruleaza local, pe echipamente proprii.
Iata cateva motive care justifica utilizarea unei aplicatii Cloud Accounting:

  • Investitia pentru achizitia de licente, servere si alte echipamente pentru infrastructura IT poate fi foarte costisitoare, iar alegerea unei solutii bazate pe tehnologie "cloud", reduce aceste costuri la minim.
  • Responsabilitatea pentru functionarea optima a aplicatiilor revine in intregime companiei furnizoare de servicii "cloud".Nu e nevoie sa aloci resurse financiare, de timp si umane, pentru administrare de servere, update, upgrade, back-up, in schimb poti aloca aceste resurse pentru dezvoltarea afacerii tale.
  • Securitate: desi securitatea datelor stocate in "cloud" este prezentata de multe ori ca un punct slab al acestei tehnologii, in realitate lucrurile stau diferit, companiile care ofera servicii "cloud" avand implementate proceduri si reguli stricte pentru securizarea datelor.
  • Timp redus de implementare - acesta este unul din cele mai importante avantaje ale tehnologiei cloud. Timpul de implementare este mult mai redus in  comparatie cu timpul necesar implementarii unei aplicatii care ruleaza pe serverele companiei.
  • Scalabilitatea (proprietatea care arata capacitatea unei aplicatii de a suporta corect un volum mai mare de date) - pentru o aplicatie care ruleaza pe serverele companiei, cresterea volumului de activitate peste un anumit nivel poate determina investitii suplimentare majore in echipamente hardware si software. In schimb, tehnologia cloud ofera o mult mai mare flexibilitate; fara investitii suplimentare in echipamente sau infrastructura, aceasta tehnologie permite gestionarea unui volum mai mare de date prin suplimentarea cererii de servicii cloud cu un cost suplimentar minim, intrucat se plateste doar pentru ce se consuma.
  • Tehnologia "cloud" ofera mobilitate si independenta, datele si aplicatiile pot fi accesate de oriunde exista acces la internet.

expertAccounts